Mijn vader is in november 2021 overleden. Vanaf januari 2021 tot overlijden heeft hij bij mijn zus in huis gewoond. Hij was uitbehandeld en bedlegerig. In mei heeft mijn zus zijn oude huurwoning leeggehaald; zelf heeft ze spullen meegenomen, een aantal dingen weggegeven en veelal is verkocht. Ik had geen sleutel en kon niet het huis in. Zij wilde geen contact, dus heb niets. Mijn vader gaf bij mij aan dat alles verkocht zou worden en de opbrengst later door 2 gedeeld zou worden.

Nu hij overleden is hoor ik ook nu niets van haar. Op mijn schriftelijk verzoek de erfenis samen uit te zoeken heb ik een reactie van haar man gehad dat zij niet wil praten en dat hij alles regelt. Hij gaf ook aan dat er zo'n 1000 euro tekort is omdat mijn ouders altijd alles opgemaakt zouden hebben. Via het opvragen van de gegevens van de laatste 2 jaar bij de bank ben ik erachter gekomen dat zij een en/of rekening met mijn vader had geregeld na het overlijden van mijn moeder in 2020. Het (aanvullend) pensioen en belastingtoeslag werd op die rekening gestort. Mijn vader wist niets van internetbankieren. Wat ik op de afschriften zie is dat er constant honderden euro's gepind is voor benzine, schoonheidsspecialiste, dierenvoeding, boodschappen, kleding en dat er regelmatig honderden euro's is overgezet naar de rekening van mijn zus. Zelfs toen hij opgebaard lag daar in huis heeft ze 1000 euro naar haar eigen rekening over gemaakt. Het laatste saldo wat op de uitdraai staat is nihil. Volgens de uitvaartonderneming was er ook geld over van de uitvaart en zou naar mijn zus overgemaakt zijn. Ik krijg van haar geen inzage en merk dus dat zij alles opgemaakt/ overgeschreven heeft.

Mijn vraag is kan ik hiervoor advies inwinnen bij een notaris? Aangifte doen? Heeft iemand hier ervaring mee? Regio Arnhem.